Home Opmerkelijk Amerikaanse moordenaar na bijna 50 jaar ontsnappen weer opgepakt

Amerikaanse moordenaar na bijna 50 jaar ontsnappen weer opgepakt

0

De FBI heeft donderdag Leonard Rayne Moses aangehouden, hij was al bijna 50 jaar op de vlucht. Op 1 juni 1971 ontsnapte hij tijdens de uitvaart van zijn oma in Pennsylvania, hij was veroordeeld tot levenslang. De FBI laat weten dat hij zonder problemen is gearresteerd in Michigan en teruggebracht is naar Pennsylvania in afwachting van zijn zaak.

Nooit is in de jaren na zijn ontsnapping duidelijk geworden hoe hij wist te ontsnappen. Wel is duidelijk dat hij tijdens zijn vlucht van tientallen jaren een andere identiteit heeft aangenomen. Sinds 1999 woonde Moses in Michigan waar hij zou werken als een rondreizende apotheker.

In oktober werd hij aangehouden voor een onbekende overtreding, zijn vingerafdrukken werden hierbij afgenomen en ingevoerd in het systeem van de FBI. De vingerafdrukken gaven een match met de vingerafdrukken uit 1968. Hij is inmiddels 68 jaar oud.

Moses is schuldig aan de moord op een vrouw tijdens de rellen in Pittsburgh in 1968. Hij gooide samen met vrienden molotovcocktails naar een huis wat daardoor vlam vatte. De vrouw in het huis overleed later aan haar verwondingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in