Home Opmerkelijk McDonald’s heeft onterecht medewerkers ontslagen die kipnuggets at

McDonald’s heeft onterecht medewerkers ontslagen die kipnuggets at

0

Fastfoodrestaurant McDonald’s mocht een medewerker niet onder druk zetten om ontslag te nemen nadat zij met een oud-collega een paar overgebleven kipnuggets had gegeten. Dit kwam voor uit een uitspraak van de rechter, het restaurant moest de vrouw weer in dienst nemen en het salaris wat zij misgelopen was betalen.

Kipnuggets

De vrouw werkte al vier jaar als trainer bij de vestiging in Maastricht en had een brutosalaris van 1600 euro per maand. Ze zou in juli na haar dienst wat overgebleven kipnuggets hebben opgegeten, ook gaf zij wat weg aan oud collega die de vestiging bezocht.

Druk op ontslag

McDonald’s ontdekte de ‘diefstal’ en onderzocht het voorval. Tijdens een ondervraging heeft de vrouw toegegeven dat ze kipnuggets had gegeten en wat had weggegeven. De fastfood zaak zou daarna de vrouw onder druk gezet hebben om ontslag te nemen: ‘anders zou ze op staande voet ontslagen worden’. Hierop nam ze ontslag, om negen dagen later hierop terug te komen bij de rechter om haar ontslag ongedaan te maken.

Uitspraak rechter

De rechter nam de volgende punten mee in zijn uitspraak. De vrouw had al eerder een milkshake genuttigd tijdens werktijd waarvoor ze destijds een waarschuwing kreeg, hierin stond dat ze drie waarschuwing zou krijgen. Een andere manager had die avond ook al een ijsje weggegeven en was hier niet op aangesproken. Tot slot vond de rechter dat de McDonald’s haar erop had moeten wijzen dat wanneer ze zelf ontslag nam, ze geen recht meer had op een WW-uitkering.

De rechter oordeelde dus in het voordeel van de werkneemster, ze krijgt haar achterstallige salaris en mag weer aan het werk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in