Jetten mag ‘walgelijke’ dingen zeggen terwijl Baudet tot 16 keer toe wordt onderbroken. Bekijk dit felle en ‘objectieve’ Nieuwsuur-debat

Thierry Baudet (FvD) wil er met een nieuwe wet voor zorgen dat rechters geen uitspraak meer kunnen doen over politieke kwesties.

“De rechter heeft in de Urgenda-zaak een hele grote fout gemaakt,” zei hij in een fel Nieuwsuur-debat met Rob Jetten (D66).

Vergunning Postcode Loterij heroverwegen

Urgenda krijgt miljoenen van onder meer de Postcode Loterij.

Baudet tweette hierover: “Wordt tijd om de vergunning van de Postcode Loterij te heroverwegen.”

We willen geen activistische rechters meer,” verklaarde Baudet. “Er moet een mentaliteitsverandering komen. De rechter moet weten dat hij met vuur speelt.”

Jetten was het niet met hem eens: “Je moet geen kritiek hebben op de rechter. Je moet betere wetten maken.”

Walgelijk

“In mijn Nederland geldt gelijkheid voor iedereen,” zei Jetten.

Deze uitspraak is volgens hoogleraar Jos Teunissen ‘walgelijk’ omdat daarmee gesuggereerd wordt dat zijn politieke tegenstander er anders over denkt.

De Urgenda-uitspraak getuigt juist van enorm dédain jegens andersdenkenden (niet-D66’ers), voegde Teunissen toe.

Vraagtekens bij objectiviteit Nieuwsuur

Mensen die naar het debat zaten te kijken, zetten vraagtekens bij de objectiviteit van Nieuwsuur.

Zo werd Baudet 16 keer onderbroken door de presentatrice en Jetten slechts één keer.

Daarnaast verscheen achter Jetten in beeld een foto over de vreugde na de Urgenda-uitspraak terwijl achter Baudet dampende schoorstenen van een fabriek waren te zien.

Om even een inkijkje te geven in de kinderlijke belevingswereld van Jetten: eerder zei hij aan tafel bij Op1 dat ‘stikstof een stofje is dat ervoor zorgt dat de natuur een verstikkende deken over zich heen krijgt en daardoor langzaam afsterft’.

Je moet er maar opkomen.

Epische domheid en volslagen onzin

Emeritus hoogleraar natuurkunde Kees de Lange reageerde als volgt op de uitspraak van Jetten: “Is er bij dat 66 nou helemaal niemand die Rob Jetten in bescherming neemt tegen zijn epische domheid?”

Journalist Simon Rozendaal voegde toe: “Niemand schijnt het erg te vinden dat één van onze belangrijkste politici, die een grote invloed heeft op wat er in Nederland gebeurt, volslagen onzin kletst. Rob Jetten heeft geen idee wat stikstof doet met de natuur.”

https://twitter.com/Nieuwsuur?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1222627521889472513&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.ninefornews.nl%2Fjetten-baudet-felle-nieuwsuur-debat%2F

https://twitter.com/Nieuwsuur?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1222627521889472513&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.ninefornews.nl%2Fjetten-baudet-felle-nieuwsuur-debat%2F